Összegyűjtöttünk néhány jótanácsot, mely jól jöhet a havidíjas keresőoptimalizálás során. A segítségükkel nem csak a havidíjas SEO törekvéseid lehetnek sikeresebbek, de jobb szövegeket készíthetsz az olvasóid számára is.

Havidíjas SEO – Linkek

1. Ne használj # jeleket az URL-ekben, mert a Google nem támogatja ezek indexelését. Nem kell mást használnod, mint egyszerű betűket, esetleg számokat.

2. Óvakodj a tiltott linképítéstől, csak white hat, prémium linképítés technikákat használj. Ha a Google rajtakap, hogy black hat linképítést használsz a havidíjas SEO során, nem csak ezek hatását érvényteleníti, hanem az összes linkét.

3. Szerezz említéseket is. A Google nem csak a linkelést figyeli, hanem a rólad szóló említéseket is. Különösen igaz ez, ha egyedi brand nevet használsz.

havidíjas SEO kellékei

4. Ne küldd be a linked egy olyan linkkatalógusba, mely alacsony értéket képvisel. Ha olyan katalógust találsz, ami jó minőségű, valódi forgalommal bír, és kézzel moderálják, oda érdemes bekerülni már csak a látogatók miatt is. A havidíjas keresőoptimalizálás jelentése nem merül ki abban, hogy szöveget írsz, így minden alkalmat meg kell ragadnod a viszontlinkek megszerzésére.

5. Ügyelj a belső linkekre, a sokat linkelt tartalmaiddal jelezheted a Google számára, melyek az igazán fontos részei a weboldaladnak. Ne hagyatkozz csak a fejlécben vagy a láblécben elhelyezett linkekre, ezek ugyanis SEO szempontból nem sokat nyomnak a latban.

Gyorsaság és kiváló tartalom

6. Ha http-ről https-re költözteted az oldalad, akkor máson ne változtass a folyamat során. Különben a Google nehezen fogja észre venni a módosításokat, mivel a https-re való átállást fogja szem előtt tartani.

7. A canonical tagek beállításával nem lesz gyorsabb a havidíjas keresőoptimalizálás, mivel a keresőbotok a duplikátumokat is feltérképezik. Ha nem így tennének, honnan tudnák, hogy valóban duplikátumokról van szó?

8. A weboldalad töltődjön be 2-3 másodperc alatt. A látogatók 40%-a kilép, ha 3 másodperc alatt sem jelenik meg semmi. Ha az oldalad túl nagy, akkor használj lazy loadingot, és csak az éppen látható területet mutasd meg azonnal. Egy kiváló eszköz a sebességmérésre a Google PageSpeed Insights. A SEO Audit során sokat segít a Search Console is.

9. Használj Open Graph elemeket a weboldaladon, így kontrollálni tudod, hogyan jelenjenek meg a tartalmaid a Facebookon.

10. A weboldal kora mindig is fontos tényező volt a havidíjas keresőoptimalizálás során. Ha egy újonnan regisztrált domain névvel szállnál harcba 10 éves oldalakkal, akkor igencsak nehéz dolgod lesz. A keresőoptimalizálás árak kiszámításakor érdemes elgondolkodnod egy régebbi domain név megvásárlásakor is.

11. Gondoskodj a minőségi linkprofilról. Ebben egyáltalán kell szerepelnie dofollow és nofollow linkeknek is. Ha nem így teszel, azzal hatástalanná teszed a havidíjas keresőoptimalizálás munkáját.

12. Inkább legyen kevesebb minőségi tartalmad, mint több gyenge. A SEO szövegírás során koncentrálj a hosszabb, jól teljesítő anyagokra. Legyél tisztában, mi a felhasznált kulcsszavak jelentése! Ha szükséges, gondolkodj el egy SEO elemzés vagy SEO tanácsadás igénybevételén is!

Categories:

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük