Mi a havidíjas keresőoptimalizálás jelentése? A havidíjas keresőoptimalizálás olyan feladat, melynek során hónapról-hónapra, lépésről-lépésre javul egy weboldal helyezése a Google keresőben. A legtöbb SEO szakember kínál ilyet, igaz, a piacon sokféle ajánlat érhető el.

Hogyan működik a havidíjas keresőoptimalizálás?

A havidíjas keresőoptimalizálás első lépése a kulcsszókutatás, majd az on-site SEO feladatok végrehajtása. A kulcsszókutatás során a SEO szakértő megkeresi azokat a short tail, mid tail és long tail kulcsszavakat, melyekre elegendő számú havi keresés van, és reális esély van rá, hogy az adott weboldal jól teljesítsen a kapcsolódó kereséseknél.

Az on-site SEO pedig egy olyan komplex feladat, amikor átvizsgálásra kerül az adott oldal, és a SEO szakember javítja a fennálló hiányosságokat.

Az ide tartozó feladatok között megtalálható:

  • a kulcsszavak megfelelő használata
  • a meta elemek megléte
  • belső linkek kialakítása
  • a címsorok, képek címkéinek beállítása
  • minőségi szövegek elkészítése
  • és számos más dolog.

Egy oldal keresőoptimalizálásán lehet dolgozni az on-site feladatok elvégzése nélkül is, de nem érdemes. Ahhoz hogy sikeres legyen a SEO, először rendbe kell tenni az alapokat!

A Google kiemelten figyeli, hogy a felhasználók milyen élményt kapnak egy webhelyen, így a fenti beállítások mindenképpen szükségesek.

Mi jelenti a havi munkát a havidíjas keresőoptimalizálás során?

a havidíjas keresőoptimalizálás jelentése a statisztikák megtekintése is

A havidíjas keresőoptimalizálás jelentése gyakorlatilag két fő feladattal összefoglalható, és bár nem csak a tartalomkészítést és a linképítést kell megoldani a munka során, de ezek a legfontosabbak.

A tartalomkészítés során olyan jó minőségű anyagok készülnek az adott oldalra, melyek tartalmazzák a kapcsolódó kulcsszavakat, relevánsak az oldal tartalmára nézve, és valódi értéket képviselnek az olvasók számára.

A linképítés során pedig olyan cikkek kerülnek ki más weboldalakra, melyek szintén kapcsolódnak a megbízó oldalának témájához, és linkelik is azt. A feladat segítségével elérhető, hogy hónapról-hónapra több link mutasson az adott oldalra, amit a Google is észrevesz.

A tartalomfejlesztés és a prémium linképítés együttese javítja a weboldal helyezéseit a Google találati listáin. Ahogy látható, ez folyamatos munkát igényel.

Mennyibe kerül a havidíjas keresőoptimalizálás?

A havidíjas SEO árai eltérők, jellemzően 100.000 Ft körüli összeget kell számolni egy webhely egy havi SEO-jára. Ebbe beletartozik a linképítés és a szövegírás is.

Az árak nagymértékben szóródnak, és külön díja van a kezdeti, on-site beállításoknak is. Ezek nagyon munkaigényes feladatot jelentenek, így jellemzően aloldalanként fix árakat jelentenek.

Havidíjas keresőoptimalizálás jelentése a szövegírásnál – mire kell odafigyelni?

Mi 2011 óta készítünk tartalmat számos magyar SEO vállalkozásnak, így pontosan tudjuk, hogy a SEO a szövegíráson is elcsúszhat. Bár néhány esetben magyar nyelven a Google még átverhető azzal, hogy a nagyon rossz minőségű szöveget tesznek fel a SEO munka során, ennek változása várható a közeljövőben.

A Google RankBrain algoritmusa, a mélytanuló algoritmusok és a mesterséges intelligencia felelős azért, hogy az amerikai cég keresőszolgáltatása egyre jobb legyen. Ez magyar nyelven is működik, a robotok minden hónapban szavak milliárdjait dolgozzák fel, gyakorlatilag megtanulják a szép magyar nyelvet.

Nagyon sok SEO vállalkozásnak a havidíjas keresőoptimalizálás jelentése megegyezik azzal, hogy rossz tartalmakat adnak az ügyfeleinek olcsón, ami ma még akár működhet is a keresőoptimalizálásban, de a robotok tanulásával előbb-utóbb kevésnek bizonyul majd. Mi már évek óta kizárólag jó minőségű tartalmakat készítünk, ami a Google robotjainak fejlődésével is ugyanolyan jól teljesít majd, mint ma.

Alapvetően elmondható, hogy a havidíjas SEO nagyban múlik a szövegíráson, tartalomkészítésen. Mivel a jó minőségű szövegírókból ma Magyarországon hiány van, így mindenképpen ellenőrizni kell, hogy milyen minőségű szöveges tartalmak készülnek.

Havidíjas keresőoptimalizálás jelentése – gyakran ismételt kérdések

Mi a havidíjas keresőoptimalizálás?

A havidíjas keresőoptimalizálás olyan SEO feladatokat jelent, melyeket a SEO szakértő minden hónapban elvégez, hogy az adott weboldal jobb helyezéseket érjen el a Google találati listáin.

Mi a havidíjas keresőoptimalizálás első lépése?

A havidíjas keresőoptimalizálás első lépése a kulcsszókutatás, amikor a SEO szakember felkutatja az oldalhoz tartozó kulcsszavakat, és beépíti azokat a tartalomfejlesztési tervbe.

Szükséges az on-site SEO elvégzése?

A havidíjas SEO-t nem érdemes az on-site SEO elvégzése nélkül elindítani, mivel ennek során kerülnek beállításra az alapvető keresőoptimalizálási feladatok az oldalon.

Mi a két fő feladat a havidíjas SEO során?

A havidíjas keresőoptimalizálás során a két fő feladat a tartalomkészítés és a linképítés.

Categories:

Tags:

No responses yet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük